Львів’янин стане режисером екранізації «Солодкої Дарусі»

2868 0
Україна, Америка та Польща об’єдналися заради екранізації культового роману Марії Матіос «Солодка Даруся». Режисером-постановником фільму стане львів’янин Олександр Денисенко, учень Анжея Вайди.

Підготовчий період кінопроекту триває майже півтора року. Нещодавно стали відомі нові подробиці у реалізації амбітного сучасного українського кінопроекту. Зокрема, як повідомляє Vidia з’ясувалося, що проект зголосився підтримати всесвітньо відомий голлівудський кінооператор Cлавомір Іздзяк (який працював над фільмом «Гарі Поттер»). Окрім того у «Солодкої Дарусі» буде також серйозна державна підтримка – з боку президента України Петра Порошенка, Фонду братів Кличко та Мінкульту України.

Режисером-постановником фільму стане львів’янин Олександр Денисенко, учень Анжея Вайди. Він мешкає і у Львові, і у Варшаві та займається арт-проектами в Америці, Великобританії, Бельгії та Україні. Освіту режисера художніх фільмів Олександр Денисенко здобув у Польщі, де й продовжує працювати під опікою видатного Анжея Вайди.

Читайте також: На перше кіно з зони АТО збирають кошти. Як долучитися

Нагадаємо, у центрі сюжету «Солодкої Дарусі» доля німої дівчини, яка є своєрідним символом понівеченої країни. Втім, Даруся, не зважаючи на важкі випробування, зберігає гідність та високу моральну чистоту. Слід зазначити, що роман вже давно має театральну версію. Найпопулярнішою виявилася Івано-Франківського театру імені Івана Франка (режисер – Ростислав Держипільський). Виставу бачили не лише в Україні, а й у Америці та Канаді.

Роман «Солодка Даруся» витримав сім видань загальним накладом понад 200 тисяч примірників. Тому не дивно, що до майбутнього фільму прикута така увага. Нові подробиці про фільм стануть відомі 16 березня, коли відбудеться офіційна презентація кінопроекту «Солодка Даруся» у кінотеатрі «Київ».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!