Львів’янин виборов першу ліцензію на Олімпійські Ігри 2020

1649 0
Павло Коростильов посів четверте місце на Чемпіонаті Світу з кульової стрільби.
фото НОК

фото НОК

Львів’янин Павло Коростильов першим здобув для України ліцензію з кульової стрільби на участь в Олімпійських Іграх 2020 року, які відбудуться у Токіо. Про це повідомив голова відділення НОК у Львівській області Юрій Турянський.

На Чемпіонаті Світу з кульової стрільби, що проходить в Південній Кореї, Павло Коростильов із результатом 198,5 очок посів четверте місце у фіналі змагань зі стрільби з 10 метрів.

Читайте також: Львів'янин встановив рекорд світу з кульової стрільби

Чоловік поступився у фіналі лише представникам Кореї та Росії. Такий результат дозволив йому здобути для України першу для збірної команди України з кульової стрільби ліцензію на Олімпійські Ігри в Токіо.

«Чемпіонат світу з кульової стрільби відбувається раз на чотири роки, тому боротьбу за Олімпійські ліцензії кульовики розпочинають швидше за всіх. В інших видах спорту чемпіонати світу відбуваються раз на рік або раз на два роки, тому на значну кількість ліцензій на Ігри в Токіо слід очікувати в 2019 році. Зважаючи на те, що чемпіонату світу з кульової стрільби до Ігор в Токіо уже не буде, наші спортсмени матимуть можливість вибороти перепустки на Олімпійські Ігри ще на чотирьох кубках світу. Олімпійська ліцензія Павла Коростильова є дійсно першою для України», – повідомив у коментарі Tvoemisto.tv Юрій Турянський.

Нагадаєм, минулого року студент Львівського училища фізичної культури Павло Коростильов здобув своє третє «золото» на Чемпіонаті світу-2017 з кульової стрільби серед юніорів.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!