Львів’янин створив унікальний корабель

8102 1
Львів’янин Юрій Шпіцер створив мілководне судно, аналогів якому нема ніде у світі. У такий спосіб чоловік намагається відновити річкове судноплавство в Україні. Наразі корабель «Юрій» використовують для екскурсійних турів по Дністру.
фото: 5s.lviv.ua

фото: 5s.lviv.ua

Плоскодонний корабель «Юрій», який важить 12 тонн, завдовжки 14 та завширшки 6 метрів, має осадку лише 20 см, у випадках, коли зазвичай потрібно метр – півтора, завдяки гребному колесу – розробці доцентів Львівської політехніки, що дозволяє йому підкорювати українські річки.

Збудований на Львівському заводі металоконструкцій, корабель «Юрій», окрім стандартних зручностей, також оснащений GPS-гідом, який розповідає про місцевість круїзного маршруту, історичні пам’ятки та минуле регіону.

Корабель розрахований на десять спальних місць, проте судно може розмістити 20-25 людей для денних подорожей. Екіпаж складається з трьох осіб: капітана, матроса і кока. Маршрут екскурсії формується індивідуально. Судно відчалює з порту «Раковець» – першого порту, розташованого на Дністрі, що в селі Раковець Городенківського району Івано-Франківської області.

Довідково. Юрій Васильович Шпіцер народився у Львові. За фахом – медик і юрист (у 1997 р. закінчив Льв івський державний медичний університет ім. Данила Галицького, у 2000-2004 pp. навчався у Львівському національному університеті ім. Івана Франка за спеціальністю «Правознавство»). Успішний бізнесмен, український винахідник.

За інформацією: zik.ua.


Читайте також:
7 Липня, 2015 23:36
Брат Гадюкін планування каюти нагадує планування типової львівської квартири часів мерства Васі Шпіцера
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!