Львів’янин судиться із головним "антикорупціонером" України

2630 0
Викладач та громадський активіст Святослав Літинський подав позов проти Національного антикорупційного бюро України — через розміщення на офіційному сайті інтерв'ю директора російською мовою. Активіст вимагає зобов'язати НАБУ надати йому переклад виступу керівника Бюро Артема Ситника державною мовою.
Фото з Facebook Святослава Літинського

Фото з Facebook Святослава Літинського

Відповідно до законодавства, офіційні структури зобов’язані публікувати інформацію, яка подається недержавною мовою, з автентичним перекладом. Однак, у Бюро відмовилися надати такий переклад, тож активіст подав до суду.

Окрім того, Святослав Літинський звернувся до Адміністрації Президента із клопотанням про притягнення до дисциплінарної відповідальності керівника НАБУ Артема Ситника — через порушення мовного законодавства, а точніше — ігнорування державної мови в офіційних коментарях та інтерв'ю. Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін надав чоловіку відповідь, що розслідування з цього питання проводитиме Національне агентство України з питань державної служби, а після його завершення Президент Петро Порошенко прийме рішення щодо доцільності застосування дисциплінарного стягнення до директора НАБУ Артема Ситника.  

Читайте також: Львів’янин домігся випускати пральні машини з україномовним інтерфейсом

Нагадаємо, раніше Святослав Літинський здобув перемогу в суді за позовом до МВС, яке відмовилось надавати переклад виступу російськомовного міністра Арсена Авакова. Колегія суддів позов задовольнила. Також активісту першому в Україні вдалось отримати паспорт громадянина без дубляжу російською.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!