Львів’янин судитиметься із Аваковим через російську мову

4142 0
Львівський активіст Святослав Літинський, який першим в Україні отримав паспорт без російського дубляжу, подав до суду на міністра МВС України Арсена Авакова. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив сам активіст.
фото: pinme, unian.net,  facebook.com

фото: pinme, unian.net, facebook.com

Зокрема, громадський діяч вимагає виступи чиновника перекладати державною мовою.  «Подивився я відео про нову поліцію. Мене ця тема дуже цікавить, адже я є представником громадськості в комісії прийому до нової поліції. В цьому відео Арсен Аваков говорив російською мовою про нову поліцію. Я з цього виступу нічого не зрозумів. Я надіслав запит до МВС, щоб вони надали мені переклад виступу чиновника українською мовою. Однак, мені відмовили надавати такий переклад», — розповів у коментарі УНН Літинський.

Тож тепер активіст вимагає від МВС, щоб йому надали переклад українською мовою виступу Арсена Авакова. Слухання у цій справі відбудеться вже цього четверга, 3 вересня, у Львівському окружному адміністративному суді. Розгляд призначений на 10 годину ранку, пише активіст.

Як інформувало Tvoemisto.tv раніше, Святослав Літинський таки отримав паспорт без дублювання даних російською мовою.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!