Львів’янин «Тягнизуб» готується до встановлення нового рекорду

2057 0
Сьогодні, 6-го січня в центрі Львова Олег Скавиш, відомий багатаразовий український та світовий рекордсмен, який зубами зрушує з місця трамваї, кораблі тощо, тренуватиметься перед встановленням нового рекорду. Відвідати подію можуть всі охочі.

13-го січня Тягнизуб, який отримав свій псевдонім після того, як потягнув ЗІЛ в ефірі шоу «Україна має талант», збирається встановити новий рекорд, потягнувши великі сани з допомогою власних зубів.

Традиційно, Олег Скавиш, який працює лікарем-педіатром, присвячує свої силові шоу добрій справі. Під час виступу він нагадує про маленьких пацієнтів Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, для яких збиратиме кошти спільно з благодійним фондом «Крила надії».

Читайте також: Я з дитинства захоплювався цирком. Історія львівського педіатра, що тягає потяги зубами

Тренування спортсмен проведе сьогодні, 6-го січня, о 13:00 на проспекті Свободи (газоні стометрівки). Встановити рекорд планує за тиждень, 13-го січня.

Нагадаємо, у серпні 2016-го року львів'янин Олег Скавиш вже претендував на світовий рекорд Гіннеса для допомоги онкохворим дітям. Тоді він тягнув зубами 2 «Чудо-поїзди», один з яких був наповнений дітьми.

ДОВІДКА. Олег «Тягнизуб» Скавиш – 34-річний педіатр-ендокринолог у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, народна назва – «Чорнобильська лікарня»)

Олег Скавиш почав займатися спортом у 19 років, коли важив 59 кг. Перший рекорд встановив у 2012 році, коли зубами зумів зрушити з місця пасажирський трамвай. Під час участі у телешоу  «Україна має талант», Скавиш потягнув ЗІЛ і отримав своє прізвисько – «Тягнизуб»

Відтоді силі «Тягнизуба» піддалися новий львівський трамвай «Електрон», корабель-плавучий кран вагою 1195 тон при світовому рекорді 576 тонн (досягнення, внесене до Книги рекордів України) та автобус. Вага останнього – 16 190 кг, допомогла львівському «Тягнизубові» встановити світовий рекорд, адже до нього людина зуміла зубами зрушити з місця вагу лише у 15 тонн. Мрія Олега Скавиша – брати участь у циркових виставах із силовими номерами.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!