Львів’янин відсудив понад ₴140 тис. у комунальників за постраждалу під час бурі машину

2431 0
Під час буревію на машину впала частина даху будинку у той час, як її власник перебував усередині. У результаті він отримав закриту черепно-мозкову травму.
Ілюстративне фото: Варта1/Facebook

Ілюстративне фото: Варта1/Facebook

Личаківський районний суд стягнув з Львівського комунального підприємства «Дім» 142,3 тис. грн на користь водія, на машину якого під час буревію впала частина даху будинку, повідомляє Zaxid.net.

Подія трапилась 21 липня 2017 року орієнтовно о 17:00-17:30. У судовому рішенні, яке опублікували 22 червня, йдеться, що чоловік перебував у салоні свого автомобіля, припаркованого біля будинку №59 на вул. Пасічній, коли на дах його авто впав шматок даху будинку та частина машинного приміщення ліфтової шахти.

Читайте також: Коли у Львові знову почнуть реомнтувати вулицю Замарстинівську

«У водія діагностовано закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку у вигляді вегето-судинної нестійкості, забій м’яких частин тканин правого плеча, що утворились в салоні легкового автомобіля», – йдеться у висновку експертизи у рішенні суду.

Чоловік подав цивільний позов та вимагав 50 тис. грн компенсації моральної шкоди і 142,3 тис. компенсації матеріальних збитків (за ушкодження автомобіля та послуги евакуатора). Позов він подав на ЛКП «Дім», яке обслуговує будинок, та на Личаківську районну адміністрацію.

Читайте також: Чому знову «попливла» вулиця Стуса і хто за це відповідатиме

Представники Личаківської РА та ЛКП «Дім» під час засідання суду не визнали своєї провини і не погодились виплачувати компенсацію водію. Зокрема, представник Личаківської РА заявив, що адміністрація не є балансоутримувачем цього будинку, а представник ЛКП «Дім» сказав, що ЛКП лише надає послуги з утримання будинку, але він також не на її балансі.

Однак у долученій до матеріалів справи відповіді Личаківської районної адміністрації зазначається, що ЛКП «Дім» є балансоутримувачем будинку №59 на вул. Пасічній. З огляду на це, Личаківський районний суд вирішив задовольнити позов частково, поклавши усю провину на ЛКП «Дім». Зокрема, суд стягнув з підприємства 142,3 тис. грн матеріальних збитків і 5 тис. грн моральної компенсації. На це рішення суду можна подати апеляційну скаргу.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!