Львів'янин вперше підкорить Еверест

4784 0
Штурмовий вихід заплановано на 15-25 травня.
фото: replyua.net

фото: replyua.net

Цього року українські альпіністи хочуть реалізувати відразу декілька амбітних проектів: безкисневе сходження на четверту вершину світу – гору Лхотцзе, траверс Еверест-Лхотцзе (перехід з однієї вершини на іншу, якого жоден українець поки що його не здійснював) і перше підкорення Евересту львів’янином. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

В експедицію планують іти перша українка на Евересті Ірина Галай, Дмитро Семеренко, Тарас Поздній та львів'янин Роман Городечний. Вся експедиція триватиме з 7 квітня до 6 червня цього року. Штурмовий вихід на Еверест заплановано на 15-25 травня.

Ірина Галай на Евересті, фото з її Instagram

«Весна у Гімалаях знаменує початок сезону сходжень. Восьмитисячники – це вищий пілотаж альпінізму. Адже максимально потребують як фізичних, так і моральних зусиль. А кожне вдале індивідуальне сходження – це гордість цілої нації, яка так демонструє свою спроможність», – розповідають організатори.

Перед експедиціями на учасників чекає безліч тренувань. Набиратися енергії перед сходженням альпіністи будуть в Карпатах, на Термальних водах в Косино.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!