Львів'янин встановить світовий рекорд Гіннеса задля допомоги онкохворим дітям

2861 0
Львів’янин Олег Скавиш - багаторазовий рекордсмен України, який вже двічі замахнувся на світові рекорди. А в суботу спробує побити і третій. Захід буде не тільки спортивним, а й благодійним, тож доєднатися запрошують усіх небайдужих містян.
фото: facebook.com/evgeny.kraws

фото: facebook.com/evgeny.kraws

У суботу, 6 серпня, Олег Сакваш на площі перед Оперним театром лише за допомогою власних зубів, він спробує потягнути аж два туристичні трамваї «Чудо-потяги» одночасно, кожен з яких буде заповнений дітьми. Якщо цей неймовірний задум буде реалізовано, стронгмен зі Львова, відомий як «Тягнизуб», встановить новий світовий рекорд для Книги рекордів Гіннеса, адже до нього жодна людина на планеті не намагалася зубами зрушити з місця туристичний трамвай з опором у 24 колеса.

Це силове шоу під назвою «Рекорд заради життя» відбудеться у фіналі концерту Піккардійської тперії і Павла Табакова. 

Читайте також: Я З ДИТИНСТВА ЗАХОПЛЮВАВСЯ ЦИРКОМ. ІСТОРІЯ ЛЬВІВСЬКОГО ПЕДІАТРА, ЩО ТЯГАЄ ПОТЯГИ ЗУБАМИ

Встановлення рекорду Олег прагне присвятити добрій справі: спільно з благодійним фондом «Крила Надії», він збирає кошти для дітей з онкологічними захворюваннями, а своїм силовим шоу цей незвичайний лікар-педіатр нагадує про те, що його маленькі пацієнти потребують уваги та допомоги. Цього разу захід буде присвячений збору коштів на лікування 8-річного хлопчика Олега Подвірного. У нього – гострий лейкоз і йому потрібна пересадка кісткового мозку. Операцію потрібно робити за кордоном, її вартість в межах 120-150 тисяч євро.

Захід відбудеться у суботу, 6 серпня, з 16:00 до 22:00 год на площі перед Оперним театром.

ДОВІДКА. Олег «Тягнизуб» Скавиш – 34-річний педіатр-ендокринолог у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, народна назва – «Чорнобильська лікарня»)

Олег Скавиш почав займатися спортом у 19 років, коли важив 59 кг. Перший рекорд встановив у 2012 році, коли зубами зумів зрушити з місця пасажирський трамвай. Під час участі у телешоу  «Україна має талант», Скавиш потягнув ЗІЛ і отримав своє прізвисько – «Тягнизуб»

Відтоді силі «Тягнизуба» піддалися новий львівський трамвай «Електрон», корабель-плавучий кран вагою 1195 тон при світовому рекорді 576 тон (досягнення, внесене до Книги рекордів України) та автобус. Вага останнього – 16 190 кг, допомогла львівському «Тягнизубові» встановити світовий рекорд, адже до нього людина зуміла зубами зрушити з місця вагу лише у 15 тон. Мрія Олега Скавиша – брати участь у циркових виставах із силовими номерами


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!