Львів’янин, якого збив трамвай, відсудив у Львівелектротрансу 100 тисяч гривень

2458 0
Винуватиці ДТП присудили умовний термін та виплату моральної та матеріальної компенсації потерпілому.
фото: dailylviv.com

фото: dailylviv.com

Пішохід, на якого у листопаді минулого року наїхав трамвай, відсудив у водійки та ЛКП «Львівелектротранс» 100 тисяч гривень моральної та понад 21 тисячі гривень майнової компенсації. Про це йдеться у рішенні Шевченківського районного суду м. Львова від 28 листопада 2017 року.

ДТП сталася рік тому на вулиці Богдана Хмельницького, поблизу будинку №99. Трамвай №6 наїхав на пішохода, який переходив дорогу на нерегульованому переході. В результаті чоловік отримав гематому та перелом потиличної ділянки голови, забої головного мозку, що кваліфікували як трамви, небезпечні для здоров’я.

Читайте також: Міська рада відсудила зупинку громадського транспорту в готелю «Львів»

Водійка, якій висунули звинувачення у порушенні правил дорожнього руху, визнала свою провину та пояснила, що зупинилася перед переходом за 2-3 метри та пропустила одного пішохода. Проте коли трамвай знову почав свій рух, інший пішохід почав переходити дорогу, в результаті чого водійка не встигла вчасно загальмувати.

Врахувавши пом’якшувальні обставини – визнання провини та те, що порушниця притягується до кримінальної відповідальності вперше, її засудили до умовного терміну позбавлення волі із обмеженням права виїзду закордон без дозволу відповідних органів та керування транспортними засобами на один рік.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!