Львів'янина призначили міністром енергетики. Що про нього відомо

1631 0
Міністерство енергетики довго не мало повноцінного міністра. Останні місяці ним керував в.о Юрій Вітренко, який тепер став керівником «Нафтогазу».
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Верховна Рада призначила новим міністром енергетики юриста Германа Галущенка, який працював віцепрезидентом державного «Енергоатому», повідомляє ВВС Україна.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що кандидатуру Германа Галущенка запропонували в Офісі президента.

47-річний львів'янин Герман Галущенко за освітою юрист, випускник Львівського університету. Навчався також в Українській академії зовнішньої торгівлі. Він є кандидатом юридичних наук та має звання Заслуженого юриста України.

Працював директором з правового забезпечення НАЕК «Енергоатом» у 2013-2014 роках, а згодом і віцепрезидентом «Енергоатому».

Розпочав свою кар'єру у львівській прокуратурі. Згодом працював у МЗС, був представником України у комітеті Ради Європи по боротьбі з корупцією та працював на різних посадах в Адміністрації президента – і за часів президенства Леоніда Кучми, і Віктора Ющенка. Від 2011-го був у Мін'юсті, після цього і потрапив до «Енергоатому».

Напередодні призначення Галущенка керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін розкритикував таку перспективу. І натякнув на особливі стосунки Галущенка з провідними олігархами країни.

«Коли я вперше почув про можливе призначення міністром енергетики Галущенка (віцепрезидента "Енергоатому") подумав, що це жарт. У нас же ніби деолігархізація на марші. А міністром призначають людину, за керівництва якої державний "Енергоатом" продавав електроенергію олігархам значно (часом ВДВІЧІ) дешевше ринку. Наприклад, лише за один тиждень на цій схемі "Енергоатом" подарував кампаніям Ахметова і Коломойського наших 65 мільйонів грн», – написав Віталій Шабунін.

Раніше також народний депутат Гео Лерос заявив про зв'язки Галущенка з впливовим в енергетичній сфері депутатом Андрієм Деркачем, який опинився під санкціями США.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!