Львів’янину Михайлу Митнику пропонують присвоїти звання Героя України посмертно

3987 0
Електронну петицію з пропозицією зареєстрували вчора, 22 листопада.
Фото умовне

Фото умовне

Захиснику з Львівщини Михайлу Митнику пропонують присвоїти звання Героя України посмертно. Петицію із проханням зареєстрували вчора, 22 листопада. Військовий загинув на війні з окупантами 26 жовтня.

Михайло Митник уродженець села Долобів Львівської області. Навчався у Хлопчицькій середній загальноосвітній школі I-III ступенів Самбірського району Львівської області. Закінчив Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди. Після завершення навчання протягом 2009-2010 років проходив військову службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Був старшим навідником. Захоплювався футболом, був гравцем клубу «Дністер» та неодноразовим чемпіоном Самбірського району.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Постійно перебував у гарячих точках Харківської, Донецької і Луганської областей. У покійного залишилися дружина та син.

Читайте також: У Львові попрощаються ще з трьома загиблими на війні захисниками

«Михайло – це надзвичайно добра, усміхнена, смілива, сильна і безстрашна людина. Найкращий чоловік і тато, хороший друг і побратим. У нього були великі плани на майбутнє, які він не встиг втілити в життя», – зазначає авторка петиції.

Долучитися до підписання петиції можна за посиланням. Станом на зараз її підписало понад 1 тисяча людей з необхідних 25 тисяч. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!