Львовом пройшла хода за свободу. Фото

1698 0
Акція була приурочена до європейського Дня протидії і боротьби з торгівлею людьми.
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

18 жовтня у Львові та всіх районних центрах Львівщини відбулася Всесвітня акція «WalkforFreedom/Хода за свободу», яка має на меті привернути увагу суспільства до проблеми торгівлі людьми, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«На Львівщині станом на сьогодні встановлено вже 28 статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми, найбільше це трудова і сексуальна експлуатація. Ми також не повинні забувати про втягнення в злочинну діяльність, вилучення та продаж органів, втягнення в примусове жебрацтво. Також ми хотіли привернути і увагу роботодавців, адже заробітна плата в конвертах, сумнівні умови, відсутність належного соціального пакету веде до того, щоб люди погоджуються на пропозиції, які можуть стати для них небезпечними», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк.

Читайте також: Львів’ян запрошують на Бієнале довіри. Програма

Учасники акції пройшли за маршрутом від вул. Університетської,1 до скверу «На валах» (вул. Винниченка). Всі вони були вбрані в темний одяг і мали чорні парасольки з надписом «WalkForFreedom» та наліпками «Проти ДІЙ торгівлі людьми».

Акція приурочена до європейського Дня протидії і боротьби з торгівлею людьми, який започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

«Walk for Freedom/Хода за свободу» — мовчазна і мирна хода, яку організовують вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які перебувають у рабстві. Минулого року до акції приєдналося 400 міст у 50 країнах світу. На Львівщині цього року акція відбулася в усіх районних центрах та містах обласного значення. Основна мета акції — роз’яснити громадянам існування проблеми торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію.

Фото прес-служби ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!