Львову – 759 років. Топ-5 сучасних пісень про місто

5154 0
Львів – «місто-мрія, місто-музей...», «місто семи вітрів, місто вічних надій, місто сирих дощів…». Упродовж своєї історії наше місто надихало і продовжує надихати митців на творчість.
фото: auto-tour.com.ua; ipress.ua; uk.wikipedia.org

фото: auto-tour.com.ua; ipress.ua; uk.wikipedia.org

Львів зображують на картинах, його описують у віршах і піснях. Tvoemisto.tv пропонує переглянути підбірку кліпів українських виконавців, що присвячені місту Лева.

1. Скрябін –  «То Є Львів».

Гурт виник 1989 року в містечку Новояворівську Львівської області. Пісня «То є Львів» ввійшла до альбому гурту СКРЯБІН «Добряк», який побачив світ у 2013 році.

2. Вокальна формація «Піккардійська Терція» – «Львів»

Ця вокальна композиція увійшла до альбому під назвою «Етюди» і побачила світ у 2009 році.  А кліп до цієї пісні став  режисерською роботою Тараса Химича і з’явився вже 2010 році.

Читайте також: Львів з висоти і за один день. 5 відеороликів про місто Лева

3. Гурт «Мері» – «Місто»

Пісня «Місто» стала офіційним гімном святкування 750-ї річниці міста Львова. В основу кліпу лягли зйомки з «живих» концертів, а також плани і замальовки Львова. Режисером виступив кліпмейкер Олег Бачинський.
 
Кліп «Місто» перебував у ротації загальноукраїньких музичних каналів. 
 

4. «Плач Єремії» – «Мій Львів».

«Плач Єремії» — український концептуальний рок-гурт. За час свого існування група одержала безліч нагород України в номінації рок-музики і час від часу змінювала свій склад.

Пісня «Мій Львів» популярна серед львів'ян та гостей міста, які часто самі створюють імпровізовані кліпи, ілюструючи композицію своїми улюбленими фотографіями із видами Львова.

5. Чоловічий вокальний ансамбль «La VIVo» – «Пісня про Львів».
 
Ансамбль створили взимку 2009 року на той час студенти Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича. До складу колективу увійшли молоді професіонали, студенти Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка, лауреати міжнародних вокальних конкурсів.
 
«Пісня про Львів» – слова Л.Долик, музика та аранж. О.Саратського. Звукорежисер – Богдан Стефура. Відеорежисер – Олександр Кулик.
 

Джерело: photo-lviv.in.ua

Опублікувала Олена Марченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!