ЄБРР допоможе Львову вирішити проблему зі сміттям

2186 0
Сьогодні, 27-го квітня, на стадіоні «Арена Львів» стартував Весняний діловий форум. ЄБРР розглядає питання проекту поводження з твердими побутовими відходами.
Фото: verbovska.blogspot.com

Фото: verbovska.blogspot.com

Місто та ЄБРР розглядають проект поводження з твердими побутовими відходами, який передбачає 20 млн. євро для вирішення найбільш нагальних проблем. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Зараз ми наближаємось до наступного етапу вирішення проблеми проекту, який запропонував міський голова Львова у плані вирішення проблеми, як бути з ТПВ у місті. Мені особливо приємно усвідомлювати, що йдеться про дуже довгострокове вирішення проблеми.

Я сподіваюся, що ми до кінця літа чи до початку осені цього року зможемо забезпечити Львову 20 млн. євро для вирішення безпосередньо проблем, які є в міста зараз, та знайти вирішення в тому аспекті, щоб змінити менталітет і підхід людей до обробки відходів, і як взагалі себе поводити з ТПВ, щоб здешевити процес і загалом змінити ваш підхід», - зазначив директор офісу ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Читайте також: На план порятунку Львова від сміття виділили перші мільйони, але діяти він не почав

Проект заснований на концепції, яка запропонована у результаті техніко-економічного дослідження, що провела французька компанія EGIS.   

Проект може бути розділений на декілька напрямків:

            - загальне сортування об`єктів, щоб почати роздільний збір скла, паперових відходів тощо;

            - перший етап утилізації відходів;

            - перший етап рекультивації Грибовицького полігону.

Читайте також: У Львові оштрафували комунальника за скидання сміття посеред міста

Проект може бути затверджений і підписаний на початку осені 2017 року. Також зараз ведуться переговори з іншими міжнародними фінансовими закладами, які могли б приєднатися до проекту ЄБРР та працювати на мобілізацію коштів гранту E5P для проекту.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!