За тиждень Львів має обрати ділянку для сміттєпереробного заводу

3020 0
Під час брифінгу у Львові Прем'єр-міністр повідомив, що до кінця тижня Львів має обрати одну із трьох запропонованих ділянок для сміттєпереробного заводу.
фото: rakhivnews.in.ua

фото: rakhivnews.in.ua

Також Володимир Гройсман акцентував увагу на необхідності рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Прем'єр-міністр закликав поважати думку мешканців навколишніх сіл. Наразі місто має визначити план дій на 6 місяців. Для цього зі столиці до Львова делегують представників міністерств та відповідних органів.

Ще о 13:00 Володимир Гройсман повідомив: «Нова ділянка буде виділена Львову для нового сміттєпереробного комплексу. Міська влада візьме зобов'язання створити полігон за 6 місяців». За його словами, для вирішення проблеми потрібен системний підхід, адже техногенна загроза у Львові виникла давно.

Читайте також: Хробаки, завод чи сортувальні майданчики: що врятує Львів від сміттєвого колапсу

Мер Львова, Андрій Садовий, наголосив, що для створення полігону місту необхідна земельна ділянка з усіма документами та залученням Міністерства екології. Також він зауважив, що найкращою з усіх локацій, запропонованих Львівською облдержадміністрацією, є територія колишніх гірничо-хімічних підприємств – Яворівського ДГХП «Сірка»Нагадаємо, крім згаданої Андрієм Садовим ділянки, для будівництва сміттєпереробного заводу у ЛОДА місту пропонували ще дві: поблизу с. Брониця у Дрогобицькому районі та біля міста Новий Розділ у Миколаївському районі.

Олег Синютка, очільник Львівської облдержадміністрації, повідомив, що для виділення ділянки для полігону потрібно лише розпорядження голови ЛОДА. «Ми за останніх 4 місяці відвели ці земельні ділянки як державну власність, затвердивши відповідні акти. І детальні плани територій затвердили також. Ця земля непридатна для сільського господарства чи будівництва, тому що вона пошкоджена гірничою хімією. Але її можна використовувати як територію для полігону», – зауважив він.

Додамо, що доки новий завод будуватиметься, за словами мера Львова, місто потребує, щоб полігони області тимчасово приймали ТПВ«Дійсно, зараз є угоди з містами на вивіз сміття. Але ці угоди визначають об’єм. Цей об’єм орієнтовно 1000-1200 тонн. Це дводенний об’єм сміття міста. Зараз ми вивеземо перенакопичену масу сміття. Але кожного дня з’являється нових 600 тонн», –пояснив проблему міський голова. За його словами, рекультивація Грибовицького сміттєзвалища – єдиний можливий варіант дій, адже суд заборонив його подальше використання. Також на полігоні є велика імовірність обвалу.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!