Львову потрібно 3,5 млн на облаштування батальйону тероборони за новими стандартами

3339 0
Початкову, військову, теоретичну підготовку населення будуть проводити у школах, університетах та літніх таборах. Практичну – на полігонах.
Фото:mil.in.ua

Фото:mil.in.ua

У Львівській МТГ починають облаштовувати батальйони тероборони за новими стандартами. Для цього потрібно щонайменше 3,5 мільйони гривень на два роки. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив командир батальйону територіальної оборони міста Львова Олександр Кошель.  

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

«Ми починаємо формувати тероборону, але без підтримки нічого не зробимо. За законом 80% забезпечення йде від тергромад і керівництва районної державної адміністрації. Збройні сили нам дають боєприпаси, засоби захисту і зброю. Все решта, починаючи від ручки і до палива, щоб виїхати на заняття, – це з місцевих коштів. Розробили програми фінансування, запропонували їх тергромадам», – каже Олександр Кошель.

Він додає, що на Львівську територіальну громаду потрібно щонайменше 3,5 мільйони гривень на два роки – на те, аби облаштувати приміщення для батальйонів тероборони.

«Потрібно буде мінімум 3,5 млн грн, якщо дадуть приміщення, яке не потребуватиме капітального ремонту. Якщо дадуть приміщення без вікон, дверей, то потрібно буде більше грошей», – каже Олександр Кошель.

Читайте також: «Час перевірити бомбосховища і плани евакуації з будинків». Експерт – про загрозу з боку Росії 

Загалом на Львівщині має бути сім батальйонів територіальної оборони, по одному у кожному районі.

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проєкти законів №5557 «Про основи національного спротиву» та №5558 щодо збільшення чисельності Збройних Сил України. У Законі визначені правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву. Закон вступає у дію з 1 січня 2022 року.

Загалом там ідеться про формування тероборони. Олександр Кошель пояснює, що тероборона була і до прийняття цього закону, але відтепер її суттєво посилюють.

«Було в кожному батальйоні по два офіцери. Вони почали займатися підготовкою місцевого цивільного населення. Зараз, згідно з новим законом пропонують збільшити кількість кадрових офіцерів до 50 людей. У них буде можливість більш якісно підготувати населення до зустрічі ворога», – каже він.

Загальновійськову підготовку будуть проводити в закладах освіти – школах, університетах, літніх таборах. Практичну підготовку будуть проводити кадрові військовослужбовці Сил тероборони – на полігонах та у навчальних центрах – йдеться, про вправляння зі стрілецькою зброєю, а також медичну, тактичну підготовку. 

Читайте також: Через загрозу російської інтервенції у Львові пропонують створити концепцію тероборони

Нагадаємо, що через загрозу російської інтервенції у Львові хочуть створити концепцію тероборони. Депутати Львівської міської ради пропонують підготуватися до ймовірної загрози повномасштабної російської інтервенції, про яку попереджають фахівці зі США та українська розвідка. Йдеться про роботу з навчальними закладами, перевірку укриттів цивільного захисту, а також напрацювання концепції територіальної оборони Львова.

Чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну, а також читайте в інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!