Львову повернули викрадене за «Аферою століття» приміщення на Свєнціцького

1883 0
Верховний суд підтримав рішення судів попередніх інстанцій на користь міста.
Фото: Управління комунальної власності

Фото: Управління комунальної власності

Приміщення на Свєнціцького, 7 повернули місту. Це один з 20-ти об'єктів, які фігурували у справі рейдерства комунального майна під назвою «Афера століття». Відповідне рішення ухвалив Верховний суд 2 липня. Про це повідомили в управлінні комунальної власності ЛМР.

Приміщення на Свєнціцького  фактично не були виведені з комунальної власності, бо частиною користується Галицький районний спортивно-технічний клуб ТСО України для навчання водіїв ще з 2000 року, а на іншій частині управління культури ЛМР робить літературну резиденцію у рамках програми «Львів – місто літератури ЮНЕСКО».

В управлінні наголошують, що реєстрацію цього майна провели на підставі неіснуючих розпорядження Галицької районної адміністрації та реєстраційного посвідчення БТІ, яких не існувало. Кінцевими набувачами є Малькова Л.М. Та Сандул І.Г.

Фігурантів цієї справи, кажуть в управлінні, до відповідальності досі не притягнули.

Читайте також: Фігуранти «Афери століття» намагались перепланувати історичну будівлю у Львові

Нагадаємо, восени 2016 року управління комунальної власності ЛМР виявило, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження, арештували 24 приміщення, а у ратуші провели обшуки.

Місту уже вдалось повернути у комунальну власність приміщення на вул. Зеленій, 202, Старознесенській, 194Замковій, 9Півколо та  Тесленка, 2. Цього року також повернули будинок на вулиці Лазаренка,25.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!