Після втручання прокуратури Львову повернуть 15 автобусів «Електрон»

5441 0
Військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк розповів про деталі розслідування факту недоотримання Львовом нових автобусів «Електрон».
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

«Фактично поставлено лише 10 автобусів, а решту транспортних засобів заводом-виробником не надано. Це при тому, що було складено та підписано відповідні акти прийому-передачі на всю кількість та виготовлено технічні паспорти. У подальшому, на підставі вказаних підроблених документів, в Регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області зареєстровано 15 автобусів без фактичної їхньої наявності», – повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк на своїй сторінці у Facebook.

Військовою прокуратурою Західного регіону України зареєстровано кримінальне провадження, проведено низку необхідних слідчих дій з метою встановлення всіх обставин справи, призначено експертизи, проведення яких триває.

Читайте також: Львовом почали курсувати нові автобуси «Електрон». Перелік маршрутів

«Метою цього кримінального провадження є не лише притягнення до відповідальності винних осіб, а й повернення громаді Львова автобусів, що були придбані за кошти місцевого бюджету. Власне, другого пункту ми вже досягли: 15 автобусів, яких не вистачало, завод-виробник уже виготовив і сьогодні-завтра поставить до комунального підприємства для подальшого курсування маршрутами Львова. Окрім того, запобігли незаконному списанню державних коштів і затягуванню з поставкою такого необхідного для мешканців громадського транспорту. Тепер за нами виконати ще перший пункт», – зазначив Олег Сенюк і додав, що винні в цій афері відповідатимуть за свої дії в суді.

Нагадаємо, у вересні між комунальним підприємством Львівської міської ради та суб’єктом підприємницької діяльності укладено договір на поставку 55 автобусів марки «Електрон». Ціна договору склала понад 280 млн. грн. Першу партію автобусів у кількості 25 одиниць нібито передали до комунального підприємства в кінці січня 2017-го року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!