Львів отримає нову ділянку для будівництва заводу з переробки сміття

5940 0
Обласна адміністрація Львівщини скерує міській владі Львова лист із пропозицією ділянки, де можна будувати сміттєпереробний завод.
Фото: hyser.com.ua

Фото: hyser.com.ua

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, після «провалу» із яворівською «Сіркою» міська влада Львова не зверталася по нову ділянку до обласної влади. «Немає листів від міської ради, які би говорили про інші земельні ділянки, але ми додатково скеруємо Львову наступну пропозицію щодо земельної ділянки, яку можна використати під будівництво заводу ТПВ. Якщо говорити про територію Яворівського району, то там однозначно не можна будувати полігон, але ця земельна ділянка є придатною для заводу переробки ТПВ», – наголосив під час брифінгу сьогодні, 13-го березня, Олег Синютка, пише Львівський портал.

Читайте також: Рубати, щоб заробляти. «Лісова варта» перевірила буковий ліс під Львовом 

Також Олег Синютка додав, що будівництво заводу за кошти від Європейського банку почнеться не раніше ніж за півтора року.

«Сьогодні немає жодної затримки зі сторону державних органів влади стосовно виділення коштів Європейського банку на реалізацію проекту переробки ТПВ. Але розуміючи, яка є процедура міжнародних фінансових структур, є цілком свідомо те, що таке будівництво не розпочнеться раніше, ніж за півтора-два роки», – зазначив голова ОДА.

Читайте також: «Львівтеплоенерго» планує побудувати в місті сміттєпереробний комплекс 

Нагадаємо, експерти визнали непридатною для облаштування полігону ділянку на території «Сірки».Комісія надала висновки, що земельна ділянка площею 12,8 га на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» в Яворівському районі Львівської області не відповідає нормативним вимогам до облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з твердими побутовими відходами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!