Ляшко каже, що на Львівщині чи не найбільша черга з ПЛР-тестів

2182 0
Найбільша черга з тест-зразків після Києва − у Львівській області.
Фото: РБК

Фото: РБК

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив добовий антирекорд захворюваності на коронавірус в країні усуненням черги з тест-зразків, передає УП з посиланням на НВ.

Читайте також: «Рекордні» 125 позитивних тестів на коронавірус у Львові. Що це означає

«Ми усуваємо чергу зі зразків, які були зібрані впродовж останніх днів,  передавали в інші лабораторії, для того, щоб протестувати і не було черги», − пояснив Віктор Ляшко

За словами санлікаря, найбільша черга з тест-зразків після Києва була у Львівській області. Зараз там очікують на перевірку дві тисячі зразків на наявність Covid-19, які повинні бути сьогодні або завтра вранці доставлені до Національної референс-лабораторії.

Читайте також: Піку ще не було. Прем'єр Шмигаль у Львові доручив проводити пулінг-тестування на Сovid-19

Зараз в Україні проводяться від 10 до 12 тисяч ПЛР-тестів на коронавірус на добу, а також 5−7 тисяч тестів за методом імуноферментного аналізу, зазначив Ляшко.

Нагадаємо, що 11 червня в Україні зафіксували новий антирекорд – за добу виявили майже 700 заражень. На Львівщині Covid-19 виявили ще у 125 мешканців області, серед яких 72 львів’ян. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!