Ляшко оголосив про введення обов'язкової вакцинації для освітян

5595 0
За його словами, обов'язкова вакцинація цілком законна, вона передбачена статтею 12 закону України про захист населення від інфекційних хвороб.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про введення обов'язкової вакцинації від коронавірусної хвороби для працівників освіти і чиновників. Про це він повідомив на засіданні уряду сьогодні, 22 вересня, передає Лівий берег.

Читайте також: На Львівщину прибули американські ліки від Covid-19

«За результатами урядової наради пропонуємо започаткувати впровадження обов'язкової профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Зокрема, для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших ЦОВВ та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій», – сказав Ляшко на засіданні уряду в середу, 22 вересня.

Ляшко підкреслив, що обов'язкова вакцинація цілком законна. Зокрема, це передбачено статтею 12 закону України про захист населення від інфекційних хвороб:

«Працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб. У разі відмови або ухилення від обов'язкових профілактичних щеплень у порядку, встановленому законом, ці працівники відсторонюються від виконання зазначених видів робіт».

Ляшко підкреслив, що Європейський суд з прав людини підтвердив законність обов'язкової вакцинації і її відповідність конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Читайте також: Вакцинація на Львівщині «просіла» після закінчення запасів Moderna

Нагадаємо, що 23 вересня Львівщина переходить у «жовту» зону карантину. Запрацюють нові правила адаптивного карантину, які послаблюють обмеження для тих закладів господарювання та освіти, в яких щеплення першою дозою отримали не менше 80% персоналу. Через перехід у «жовту» зону на Львівщині припинять роботу майже 86% закладів освіти. Це стосується і шкіл, і садків

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!