Ляшко розповів, як отримати свідоцтво про вакцинацію від COVID-19

2566 0
Для подорожей не потрібний буде міжнародний сертифікат, українці подорожуватимуть по електронному документу.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 можна отримати у сімейного лікаря. Про це в ефірі програми «Сніданок з 1+1»сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає «Укрінформ».

«Міжнародні сертифікати (мається на увазі міжнародне свідоцтво про вакцинацію - ред.) про проведення вакцинації сьогодні доступні. Ви звертаєтеся до свого сімейного лікаря або лікуючого лікаря після того, як вам провели щеплення два рази вакциною проти COVID-19. У нас всі вакцини визнані ВООЗ, тому на кожну з них сімейний лікар вам видасть міжнародний сертифікат про проведення вакцинації», - сказав Ляшко.

Він додав, що це свідоцтво не має бути обов'язково на жовтому папері, як вважають у деяких медзакладах.

Читайте також: У львівському аеропорту відкривають центр вакцинації

«Не на жовтому бланку, як шукають. А роздруківка з печаткою лікаря і закладу. Все. Це міжнародний сертифікат, який визнається, оскільки він передбачений міжнародними медико-санітарними правилами», - сказав Ляшко.

Він додав, що ковідний електронний сертифікат введений ЄС додатково. Україна отримала технічне завдання до цього електронного застосунку і розробила свій.

Наразі після технічної експертизи український ковід-сертифікат повністю відповідає вимогам ЄС.

«Зараз завершується бета-тестування, дошліфовуються юридичні аспекти, і в українців буде ковідний сертифікат, аналогічний тому, що в ЄС. Тому нам для подорожей не потрібний буде міжнародний сертифікат, ми подорожуватимемо по електронному документу», - сказав Ляшко.

Детальніше про те, що відбувається із вакцинацією на Львівщині та як нам досягнути колективного імунітету, читайте у матеріалі. Повний перелік вакцинації у Львові та області ви можете знайти тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!