Ляшко розповів, хто поставлятиме в Україну інноваційні препарати від Covid-19

1504 0
Міністр повідомив, що для України зарезервували квоту в 300 тисяч курсів.
Фото: УНІАН, В. Ратинський

Фото: УНІАН, В. Ратинський

Україна підписала домовленість з двома компаніями у Сполучених Штатах Америки про постачання інноваційних ліків проти коронавірусу. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував у ефірі каналу «Україна 24». 

Читайте також: Повна вакцинація від Covid-19 втричі знижує ризик заразитися. Дослідження

«Ми домовилися з компаніями-виробниками. Зокрема, це дві компанії в США для постачання в Україну інноваційних препаратів для лікування ковіду», – зазначив він. 

За його словами, це препарати прямої дії, які сьогодні перебувають на третій стадії клінічних досліджень. Станом на сьогодні не використовують жодного препарату прямої дії, і є лише три виробника, два з яких на третій клінічній стадії. 

«Ми думаємо, що це прорив, який разом з вакцинацією дозволять нам подалати в кінці кінців цю пандемію. Це препарати прямої дії, які безпосередньо вбивають вірус», – додав він. 

Більше того, в одного з цих виробників Україна входить у шестірку країн, куди першочергово постачатимуть ці препарати. Для України зарезервували квоту у 300 тисяч курсів. 

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету 

Головний лікар раніше заявляв, що в Україні найближчим часом оголосять про такі інноваційні препарати від Covid-19, які лише з’являються у світі. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!