Поляки створили сайт-путівник про Личаківське кладовище

4644 0
Інформацію на сайті подають польською та українською.
фото: Захар Процюк

фото: Захар Процюк

Поляки створили сайт про львівський історико-культурний музей-заповідник «Личаківський цвинтар». На сайті публікують інформацію про історію Личаківського цвинтаря, роботи із реставрації. Також є карта поховань та інформація про видатних осіб, які поховані на Личакові. 

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин. Личаківське кладовище

Ресурс розробили за кошти Міністерства іноземних справ Польщі у межах програми «Публічна дипломатія 2020 – новий вимір». У співпраці із Фондом культурної спадщини Польщі проводили вартісні роботи з реставрації, інвентаризації та дослідження пам'яток Львова.

Додамо, що Личаківський цвинтар у Львові відкрили у 1786 році, він один із найстаріших теперішніх комунальних цвинтарів Європи. На 86 полях загальною площею 40 га тут розміщені понад 300 тис. поховань (зокрема понад 2000 гробівців), на могилах встановили близько 500 скульптур і рельєфів.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!