Личаківський суд у Львові арештував майно підприємств Козака та Медведчука

1329 0
Розмір статутного капіталу цих шести підприємств становить понад 80 мільйонів гривень.
фото: дбр

фото: дбр

Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання слідчих Державного бюро розслідувань щодо арешту рухомого та нерухомого майна, яке належить підприємствам родичів народних депутатів від «Опозиційної платформи – За життя». Йдеться про нардепів Віктора Медведчука, його соратника родом з Львівщини Тараса Козака.

Розмір статутного капіталу цих шести підприємств становить понад 80 мільйонів гривень. 

Читайте також: Львівський районний суд заочно арештував редакторку інформагентства «Россия сегодня»

«Родичі  Віктора Медведчука та Тараса Козака  є суб’єктами кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України)», – йдеться в повідомленні ДБР.

Ухвала суду накладає арешт з забороною права на відчуження та розпорядження майном, зокрема йдеться про 3 земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень, серед них і приміщення площею майже 300 кв. м у самому центрі Львова. Також арештували 126 автомобілів – і легкові, і вантажівки КРАЗ та КАМАЗ.

Читайте також: Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові

Надалі ДБР буде ініціювати передачу арештованого майна до Національного агентства з управління активами.

Нагадаємо, що раніше працівники ТУ ДБР Львова провели обшуки на майже 30 об`єктах власності Медведчука та Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств. Детальніше про те, що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!