Липень цього року побив усі температурні рекорди. Такого у світі ще не було

1396 0
Літній місяць перевершив себе і став найспекотнішим із будь-коли зареєстрованих.
unsplash.com/Conner Baker

unsplash.com/Conner Baker

Липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Такі дані оприлюднило Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA).

Читайте також: Понад 30 градусів тепла і короткочасні дощі. До Львова знову йде потепління

Свої спостереження управління проводить вже 142 роки.

«У цьому випадку перше місце – це найгірше місце», – сказав адміністратор Національного управління океанічних та атмосферних досліджень Рік Спінрад.

Середня температура повітря за липень 2021 р. у світі становила понад 16,7 градусів. Це на 0,93 градуси більше, ніж середня температура за все ХХ століття і на 0,01 градусів більше за попередній рекордний показник липня 2016 року (який повторився у 2019 і 2020 роках).

«Липень 2021 року перевершив себе – він став найспекотнішим місяцем із будь-коли зареєстрованих», – наголосив фахівець.

За його словами, цей новий рекорд доповнює тривожний і руйнівний шлях, який зміна клімату затвердила для всього світу.

Зокрема в Азії температура цього липня перевершила рекорд 2010 р.; в Європі – стала другою після показника липня 2018-го.

Читайте також: Відкриті басейни Львова. Де поплавати, графік, ціни

В Америці, Африці та Океанії показники температури за липень 2021-го увійшли до десятки найспекотніших липнів за історію спостережень.

Крім того, в Арктичному регіоні площа льодового покриву в липні 2021 р. ввійшла до п’ятірки найменших за 43 роки спостережень. В Антарктиці, навпаки, льодовий покрив був більшим за середній показник і найбільшим з 2015 р.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!