Лише 1% українців – майже завжди зі світлом. Результати дослідження

1483 0
На запитання, скільки годин протягом останньої доби перед опитуванням у їхньому помешканні не було постачання електроенергії, найчастіше (33,5%) респонденти відповідають – від 5 до 9.
Фото умовне

Фото умовне

Протягом останніх трьох місяців у 73% українців відключення електроенергії у їх оселях відбувалося, як правило, більше одного разу на день, у 14% – раз на день, у 7% – кілька разів на тиждень, але не щодня, у 1,5% – раз на тиждень, у 2% – рідше, ніж раз на тиждень, у 0,5% – раз на місяць, у 1% – ніколи або майже ніколи. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, що проводили наприкінці грудня 2022 року – на початку січня 2023-го.

На запитання, скільки годин протягом останньої доби перед опитуванням у їхньому помешканні не було постачання електроенергії, найчастіше (33,5%) респонденти відповідають, що постачання не було від 5 до 9 годин, 26% – що постачання електроенергії не було від 2 до 4 годин, 17% – від 10 до 14 годин, 7% – від 15 до 19 годин, 2% – від 20 до 21 години, 1% – понад 22 години, 0,8% – що протягом всієї попередньої доби не було постачання електроенергії, 4,5% – що електроенергії не було від 1 години (але менше 2 годин), 1,5% – менше 1 години, 6% – що постачання електроенергії було весь час протягом останньої доби.

Читайте також: Який ліміт споживання електроенергії на Львівщині і що буде, якщо його не дотриматися

Відповідаючи на запитання, наскільки сильно відключення електроенергії як у них вдома, так і в інших місцях, впливають на їхнє повсякденне життя, 19% опитаних відповідають «дуже сильно впливають», 24% – «досить сильно впливають», 35% – «помірно впливають», 8% – «слабо впливають», 4% – «взагалі не впливають». Найчастіше на цей вплив вказують жителі великих (100 тис. і більше мешканців) міст (тут 49% відповіли, що ці відключення дуже сильно або досить сильно впливають на їх життя), меншою мірою жителі середніх, малих міст та смт (43%) та сіл (36%).

Додамо, що опитування методом face-to-face проводили у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській областях – лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії). Опитали 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. 
_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!