Політична реклама

Лише 4 озера на Львівщині мають паспорти СЕС

14831 0
Впродовж 2014 року обстежені з лабораторними дослідженнями та підписані паспорти лише чотирьох пляжів на Львівщині: бази відпочинку "Майдан" в селі Майдан, озера "Козацький хутір" у селі Модричі Дрогобицького району, став в лісовому господарстві "Бухта Вікінгів", став "Львівська швейцарія" в Пустомитівському районі.

Нагляд за місцями масового відпочинку здійснює Держсанепідслужба Львівської області. Основна кількість обстежень місць масового відпочинку населення проводиться виключно за зверненнями суб`єктів господарювання.

Також обстежені  ще 4 водойми, однак до них є певні зауваження. Так власникам озера "Винниківське" скеровані пропозиції щодо представлення необхідних документів на забезпечення пляжу питною водою, туалетами та результатів лабораторних досліджень; підприємству, яке опікується озером "Задорожнє", що в Миколаївському районі – скеровані пропозиції щодо впорядкування надвірних туалетів, криниць та забезпечення пляжів умовами для миття рук; щодо пляжу річки Стрий, то тут скеровані пропозиції щодо впорядкування пляжного обладнання, приміщень туалету, забезпечення питною водою, медичним пунктом, встановлення урн для сміття, а власникам пляжу при Яворівському національному природному парку в селі Верещиця – усунути дрібні недоліки.

 Впродовж останніх років залишаються не готовими до відкриття зони відпочинку на озері "Тустановичі" в Бориславі, озеро на річці Вишниця Дрогобицького району, яке межує з Трускавцем, озеро «Молодіжне» та озеро міста Бібрка в Перемишлянському районі; в Миколаївському районі - озеро "Барвінок " біля міста Новий Розділ, озеро біля села Тростянець. Їх пляжі не впорядковані, а обладнання зруйноване.

Не вирішується питання створення зони відпочинку з необхідною інфраструктурою і на Щирецькому водосховищі для ТЕЦ-1 (озері Глинна Наварія) в Пустомитівському районі, незадовільним є стан берегових зон водойм Ясеницького кар’єроуправління та озера «Яворівське» на території промзони «Сірка» в Яворівському районі, які населення стихійно використовує для купання.

 

ТЕГИ: озера, сес

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!