Лише 5,3% львівських інтернів склали міжнародний кваліфікаційний тест

6866 1
Загалом по Україні прохідний бал 70,5 набрали 3% інтернів.
фото: zsmu.edu.ua

фото: zsmu.edu.ua

Цього року, окрім стандартного іспиту «Крок 3. Загальна лікарська підготовка», інтерни мали скласти ще один субтест, заснований на стандартах оцінювання в США – екзамені USMLE. Загалом по Україні прохідний бал 70,5 балів набрали лише 3%, повідомляє в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у себе на сторінці в мережі Facebook.

З 589 інтернів Львівського національного медичного університету, які складали міжнародний іспит, успішно пройшов випробування лише 31. Тестування за міжнародним зразком було пробним і не враховувалося при виставленні загальної оцінки за «Крок».

Читайте також: 10 міфів про медичну реформу. МОЗ спростовує і пояснює

«Тест USMLE має скласти кожен лікар у Сполучених Штатах, аби отримати право займатися лікарською діяльністю. Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва. Якщо ми хочемо, щоб українець лікувався не гірше, ніж американець чи європеєць, ми маємо нарешті прийняти виклик і вирішити ситуацію», – пише Супрун.

Вона зазначає, що якісна медицина неможлива без належної підготовки працівників, тому міністерство наполягає на встановленні мінімального прохідного балу в 150 при вступі до медичних університетів.

Анна Журба


Читайте також:
9 Липня, 2017 01:52
Костя Моцарт Дуже приємно читати новини саме від цієї журналістки. Лаконічно і завжди цікаво.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!