Політична реклама

Лише 6 хвилин читання позбавляють стресу

2734 0
Британські вчені провели ряд експериментів, після яких визначили, що книги - найкращі ліки від стресу. Читання випередило приємну музику, пригощання чаєм та спокійну прогулянку.

У ході дослідів учасникам створювали певні умови із вправами та тестами, які викликають стрес, а потім пропонували прогулянку, музику або книгу для розслаблення. Про це пише ТСН.

Після цього науковці перевіряли пульс та м'язовий тонус, визначаючи силу заспокійливого ефекту. З'ясувалося, що в 68% випадків швидше за всіх справилося читання книг - лише за 6 хвилин м'язи розслабляються, а пульс приходить у норму.

На другому місці приємна музика, яка допомогла в 61% випадків. Чай або кава -54%, прогулянка - 42%. При цьому не мало значення, яку саме книгу обирали учасники експерименту, головне було піти в читання з головою.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!