Лише один заклад Львова отримав відзнаку від найкращих рестораторів країни

14875 0
7 грудня в Україні вручили щорічну національну ресторанну премію «СОЛЬ». Мідні скороворідки дісталися найкращим, на думку журі, закладам України в різних категоріях. До переліку обраних потрапив лише один львівський ресторан.
фото: facebook.com/Ресторан-Vintage-Nouveau

фото: facebook.com/Ресторан-Vintage-Nouveau

Головна подія року для професійного ресторанного  спільноти країни традиційно відбулося у форматі black tie за участю провідних рестораторів України і відомих світових експертів в готелі.

Премією «СОЛЬ» відзначили найкращі ресторани України 2015 в 11 номінаціях:

Найкраща кав'ярня – Fair Finch, Київ

Кращий м'ясної ресторан – Goodman, Київ

Найкращий рибний ресторан – Золота форель, Коростів

Кращий ресторан української кухні – Грибова хата, Буковель

Кращий ресторан національної кухні – Fratelli, Одеса

Краща кондитерська – The Cake, Київ

Ресторан з кращого винною картою – Собака з'їла голуба, Київ

Кращий пивний ресторан – Хряк, Чернігів

Кращий ресторан авторської кухніVINTAGE NOUVEAU, Львів

Відкриття року – Коханий Дядя, Київ

Кращий бар – Parovoz Spеak Easy, Київ.

Цього року географія Національної Ресторанної премії «СОЛЬ» вперше охопила всю територію України: у список фіналістів увійшли 116 ресторанів із 11-ти міст. Загальна кількість номінантів Премії склало рекордні 1 140 ресторанів з 40 міст України. Це заклади, які самостійно номінувалися на участь у Премії та отримали найбільшу кількість голосів експертів Премії, а також ресторани, названі кращими у своїй номінації.

 Кожен з 116 ресторанів-фіналістів мінімум двічі був відвіданий членами журі Премії – це відомі ресторатори України, заклади яких не беруть участі в конкурсі. Головний критерій оцінки, який складає 50% результату, –  це кухня. Крім того, Журі оцінює сервіс, атмосферу і спеціалізацію ресторану.

Довідка. Ресторан Vintage Nouveau розташований у Львові за адресою: вулиця Сербська, 11. Заклад тематично розділений  на три настроєві зали. Кухня характеризується великою кількістю авторських страв та використанням екологічно чистих продуктів із фермерських господарств. 

Нагадаємо, до переліку найкращих ресторанів країни минулого року не увійшли заклади Львова. Відома ресторанна премія «СОЛЬ» вручила щорічні відзнаки у 10 номінаціях, серед них – ресторани Києва, Одеси, Дніпропетровська та Івано-Франківська. Львівські ресторани і кав’ярні хоч і вийшли у фінал, втім не увійшли до цієї десятки.

За матеріалами: life.pravda.com.ua, saltawards.com, bzh.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!