Литовські та українські художники проведуть майстер-клас на Дитячому форумі у Львові

2213 0
У Львові у межах Дитячого Форуму 13-14 травня відбудеться Литовсько-український проект «На острові ілюстраторів» – мистецькі майстер класи литовських та українських художників.
Фото: momitforward.com

Фото: momitforward.com

Як повідомляється на сайті Форуму видавців, художники малюватимуть персонажів з розповідей дітей-учасників, всі разом вигадуватимуть спільну історію своїх героїв, пригоди, у які вони потрапляють, фінал і мораль розповіді.

Згодом діти працюють у 4 групах: одні малюють персонажів, інші – декорації до перформансу, ще одна група дітей створює костюми з паперу, а четверта – музичні інструменти з паперу, пластикових пляшок та інших предметів.

«Кожна дитина створює якусь маленьку частинку історії – малює якогось героя чи предмети, робить музику, чи фігури з паперу. Найбільше їм подобається бачити результат своєї роботи в спільному представленні – вони бачать на графопроекторі свої малюнки, як вони взаємодіють з іншими, діти з паперовими фігурами на голові танцюють, а діти-музиканти – акомпонують у цей час» – говорить координатора проекту Софія Коваль.

Мета проекту – показати дітям процес створення мистецького твору від початкової ідеї до завершеного вигляду, включити всіх у творчих процес, сприяти співпраці, старатись шукати різноманітних творчих способі втілення своїх ідей.

Даний мистецький тур Україною відбувається у межах програми Литва-Україна: Культурне партнерство-2016, за підтримки Литовського Інституту Культури.

До участі зголосилися відомі литовські та українські ілюстратори Паулюс Юодішюс, Єва Бабілайте, Дмитро Кузьменко, Христина Лукащук, Юлія Пилипчатіна, а також режисер Сауле Дегутіте, яка разом з дітьми готує фінальний перформанс. Фіксують на відеокамери – Арсеній Бортник та Катерина Мізіна

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!