Лицарі і святий Ян. Біля Львова на знакових пам'ятках піднімуть прапор Європи

1015 0
Прапор замайорить 15 травня до Дня Європи.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Бібрській громаді біля Львова піднімуть прапори ЄС на всіх знакових об’єктах. Зокрема, на Свірзькому замку, П’ятничанській вежі, Бібрській ратуші, історичному будинку «Сокола» та на найвищій вершині Подільської височини –  Камулі. Про це повідомила головна спеціалістка управління охорони культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Анна Герич.

Читайте також: Чи продовжать реставрувати церкву під Круковою Горою

Мешканців Львівщини запрошують долучатися до піднімання прапора і заходу «Сто гостей Святого Яна. День Європи у Бібрській громаді».

«Ви можете зійти з нами на гору, або з лицарями підняти прапор у Свіржі, або поїхати до Яна Непомуцького у Суходіл, а по дорозі будуть відкриті кілька церков-пам’яток. І не просто відкриті – а там Вам розкажуть вперше місцеві, що то за храм», – розповіла Анна Герич.

Можна буде почути історії про такі храми:

  • Дерев'яна церква Воскресіння Господнього, 1924 рік (Лопушна);
  • Дерев'яна церква Пресвятої Трійці, 1904 рік (Вільховець);
  • Дерев'яна церква Покрова Пресвятої Богородиці, 1928 рік (Суходіл);
  • Дерев'яна церква Вознесіння Господнього, 1710 рік, пам'ятка архітектури національного значення (Волощина (стара);
  • Мурована церква Успення Пресвятої Богородиці, 1929 рік, мурований костел Святого Хреста, 1909 рік (Великі Глібовичі).

Біля статуї Яна Непомуцького планують концерт, а ввечері на «Скарбовій горі» влаштують чеський кінопоказ спільно з Чеським центром у Києві. Всі заходи будуть безкоштовні до відвідування.

 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!