Литва виділить Україні ще 10 мільйонів євро на відновлення

903 0
Литва також збільшить експертну допомогу Україні з питань реформ та євроінтеграції.
ФОТО: TWITTER ГІТАНАС НАУСЕДА

ФОТО: TWITTER ГІТАНАС НАУСЕДА

Литва виділить Національному банку України додаткові €10 мільйонів на термінові відновлювальні роботи. Про це заявила премʼєр-міністр Литви Інгріда Шимоніте, передає Громадське. 

«Ми маємо продовжувати та прискорювати військову, гуманітарну та фінансову допомогу, щоб Україна скоріше виграла цю війну»,  сказала вона.

Читайте також: Збирали кошти всією країною. Україна отримає Bayraktar від Литви

Також вона закликала Європейський Союз та інші країни, які ввели санкції, створити правовий механізм конфіскації російських активів та «зробити санкції справді ефективними».

«Ми не можемо воскресити людей, убитих росією, але у нас є реальний шанс змусити агресорів виплатити репарації. Хоча б тому, що ці гроші зберігаються в наших банках і пришвартовані до наших причалів»– заявила премʼєр-міністр.

Додамо, що Литва також збільшить експертну допомогу Україні з питань реформ та євроінтеграції.  

Нагадаємо, Україна представила план відбудови на 750 мільярдів доларів. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!