Литва закликає ЄС прискорити надання безвізового режиму українцям

1691 0
Україна та ЄС домовилися завершити імплементацію Плану дій з візової лібералізації до саміту Східного патнерства в травні 2015 року.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Феерікою Могеріні, інформує Європейська правда.

"Ми досягли домовленості, і я впевнений, що Україна продемонструє свої рішучі дії, щоб вже до Ризького саміту завершити процедуру імплементації лібералізації візового режиму, щоб в Ризі отримати чітку дату скасування візового режиму", - зауважив він.

Також, за словами Порошенка, сторони домовилися "внести нове дихання" в ініціативу Східного партнерства". "Підсумки виборів у Молдові додали нам додаткового оптимізму щодо ефективності реалізації цієї ініціативи", - додав президент України.

Нагадаємо, Литва закликає ЄС пришвидшити надання безвізового режиму українцям. Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс. 

Зокрема, за його словами, Литва ініціювала листа до європейських інституцій із закликом пришвидшити процес візової лібералізації перед самітом Східного партнерства в Ризі: "Литва ініціювала листа до інституцій ЄС, підписаного сімома міністрами закордонних справ, із закликом пришвидшити візову лібералізацію для партнерів перед Ризьким самітом Східного партнерства", - написав Лінкявічюс.

ТЕГИ: візи

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!