Любов до своєї країни, а не «пляски і пєсні». Реакція львів'ян на присягу Джо Байдена

2513 0
Байден пообіцяв сумлінно виконувати обов’язки президента та підтримувати і захищати Конституцію.
Фото з інавгурації

Фото з інавгурації

Вчора, 20 січня, Джо Байден склав присягу і став 46-м президентом Сполучених Штатів Америки. Львів'яни почали аналізувати виступ політика, проводити аналогії з українськими реаліями.

Львівський художник Остап Лозинський наголошує, що у промові, інавгурації та дійстві у Вашингтоні, за яким вчора усі спостерігали, видно, що любов до своєї країни об'єднує, на противагу «пляскам і пєсням», якими годують українців.

 

Львівський журналіст Остап Яриш, який з 2019 року працює в Сполучених Штатах Америки, проводив пряме включення із інавгурації 46-го президента США. Свої емоції від цього історичного моменту він описав на Фейсбуці.

Львівська журналістка від «Радіо свобода» Галина Терещук наголосила, що у церемонії інавгурації не було жодного пафосу, а сама промова Джо Байдена була щирою, глибокою і людяною.

Екснардепка Ірина Подоляк також провела невимушену аналогію з Україною. На противагу вірусам та війнам така церемонія і промова дає надію великій країні, де є Конституція, Суд та лідери з чітким порядком денним і нація, яка дотримується законів.

«На тлі таких глобальних випробувань, з якими стикається світ: віруси, роз'єднання, екологія, посилення індивідуальної агресії, інформаційні і збройні війни, капсулювання, втрата і віднайдення ідентичностей, така церемонія і промова дає надію великій країні, де є Конституція, Суд, лідери з чітким порядком денним і нація, яка не просторікує про мову, а дотримується законів», – написала вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Журналіст Віктор Тимошенко також оцінив інавгурацію. За його словами, стабільність і багатство цієї країни забезпечують власне люди.

«Люди влади, їх освіта, вольові якості, політичний досвід і є головною умовою процвітання американської мрії. Грати за правилами – великий талант», – зазначив журналіст (нижче – мовою оригіналу).

Народна депутатка Софія Федина на своїй сторінці зазначила, що то була промова не просто партійця і президента, а промова лідера, який хоче об'єднати націю задля спільного майбутнього.

До речі, через пандемію коронавірусної інфекції і підвищені заходи безпеки через штурм Капітолію церемонія не була схожі на інші в американській історії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!