Політична реклама

Любителі кави мають здоровіший мозок

1187 0
Американські вчені знайшли прямі докази того, що вживання кави знижує ризик розвитку деменції або ж затримує її прогресування. Мова також йде і про інші напої, що містять кофеїн.

Дослідження проведено вченими з Коледжу фармакології при Університеті Південної Флориди та Інституту Health Byrd Alzheimer's Institute при Університеті Майямі. Експерти спостерігали за 124 добровольцями у віці від 65 до 88 років, що проживають в містах Тампа та Майямі.

Усі вони на момент початку спостережень мали помірні когнітивні порушення. Пацієнти вже зазнавали труднощів з короткою пам'яттю, у них були виявлені характерні для хвороби Альцгеймера патологічні процеси мозку. Дослідники вирішили зосередитися на цих людях, бо всі вони повинні були стати повноцінними жертвами деменції протягом кількох років.

Як пишуть автори дослідження в журналі Journal of Alzheimer's Disease, кофеїн чинив на добровольців просто-таки фантастичний вплив. У всіх 100% (!) жертв помірних когнітивних порушень, чий рівень кофеїну в плазмі вдалося збільшити вище критичного, хвороба Альцгеймера протягом двох-чотирьох років так і не настала.

«Ці вельми інтригуючі результати дозволяють припустити, що літні люди з помірними порушеннями пам'яті, які будуть пити по три чашки кави на день, не стануть жертвою хвороби Альцгеймера, або ж зуміють значно затримати наступ цього невиліковного недугу, — йдеться в заяві вчених з Флориди. — Наше дослідження поряд з деякими іншими нашими роботами доводить, що регулярне вживання кави є надійним захистом від розвитку хвороби Альцгеймера».

Джерело: vkurse.ua

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!