Людське життя – найвищий пріоритет. Цим ми відрізняємося від противника, – головнокомандувач ЗСУ

1045 0
Залужний закликав мешканців окупованих районів долучатися до руху опору, захищати рідний дім.
Фото: пресслужба Офісу президента

Фото: пресслужба Офісу президента

Головнокоманчувач Збройних Сил України Валерій Залужний звернувся до українців, військових та командирів. Він подякував кожному та кожній за те, що вже показали всьому світові, як треба боротися за свободу і рідну землю.

«Воїни-герої, міста-герої – це наша реальність. Як би важко нам не було, але вже точно не  буде соромно… Стійка оборона наших міст – Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Маріуполя, – та національний спротив не дають змоги противнику розвинути успіх. На скільки б кілометрів ворог не просунувся вглиб нашої території, втримати її він не зможе», – йдеться у його зверненні.

Читайте також: «Теж хочете, щоб нас повільно убивали». Зеленський закликав світ негайно закрити небо над Україною

Залужний закликав мешканців окупованих районів долучатися до руху опору, захищати рідний дім. Водночас основою нашого спротиву він називає передусім мужність і майстерність українського солдата, який попри значну чисельну перевагу ворога самовіддано стримує наступ.

«Я звертаюся до командирів – бережіть особовий склад! Ретельно плануйте операції та негайно реагуйте на зміни в обстановці. Людське життя – наш найвищий пріоритет. Цим ми кардинально відрізняємося від противника, який навіть не забирає тіла своїх загиблих і готовий ними встелити нашу землю, щоб прокласти дорогу для наступу», – додає він.

Читайте також: Росія попередила про нові удари на українських підприємствах ОПК

Головнокомандувач ЗСУ зазначає, що біль втрат тільки посилює нашу волю до перемоги, а також ми точно знаємо, за що і за кого воюємо.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення нагородити орденами голів обласних адміністрацій та міських голів, які найбільше відзначились з часу вторгнення Росії в Україну в обороні своїх громад. Також він надав статус міст-героїв кільком українським містам, що зазнали атак Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!