Люди пізно звертаються до лікарів із Covid-19, у лікарнях все більше «важких», – Максим Степанов

3920 0
Також скоротилась і кількість тестувань, лабораторні центри в деяких областях працюють лише на 25-30% своєї потужності.
фото: gazeta-misto.te.ua

фото: gazeta-misto.te.ua

Українці менше проходять тестувань на Covid-19 і часто звертаються до лікаря вже коли їм стає гірше, про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, інформує «Українська правда».

Читайте також: Скільки випадків Сovid-19 підтвердили за добу на Львівщині. Інфографіка

«У нас кількість людей, які звертаються в тому числі за тестуванням, досить серйозно зменшилася. Наші лабораторні центри в деяких областях працюють лише на 25-30% своєї потужності. При цьому в деяких регіонах ми фіксуємо випадки, коли люди не звертаються до лікаря. Звертаються тільки на п'ятий-сьомий день, якщо їхній стан стає важчим», – каже міністр.

Він зазначає, що потрібно при найменших симптомах будь-якого респіраторного захворювання відразу звертатися до лікаря, зокрема й за тестуванням. «У нас є всі можливості робити велику кількість тестів, у тому числі і так звані експрес-тести на антиген, які за 15 хвилин показують результат», – додає він.

Читайте також: Перший день локдауну у Львові. Фоторепортаж

Максим Степанов каже, що через те, що люди «затягують» із зверненням до лікаря збільшується кількість хворих із більш тяжким перебігом захворювання.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!