Людям, яким скоротили кількість робочих годин на період карантину, виплачуватимуть держдопомогу

2230 0
Допомогу виплачуватимуть за кожну годину, яку роботодавець скоротив своїм працівникам.
Фото: Корреспондент.net

Фото: Корреспондент.net

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, що передбачає виплату допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Її виплачуватимуть малим та середнім підприємствам, які відправили своїх працівників у неоплачувані відпустки. 

Читайте також: На Львівщині понад 18 тисяч безробітних

«Ми закликаємо усіх роботодавців не звільняти людей, зберігати робочі місця. У разі вимушеного скорочення робочих годин для працівників або так званого "часткового безробіття", уряд готовий компенсувати витрати на заробітну плату», – повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Допомогу виплачуватимуть за кожну годину, яку роботодавець скоротив своїм працівникам. Вона становитиме близько двох третин тарифної ставки працівника, але не зможе перевищувати мінімальної зарплати. Виплачувати допомогу будуть не лише на період карантину, але й протягом 30 днів після його завершення.

Виплата допомоги передбачена законом №3275, який Рада ухвалила 30 березня.

Читайте також: Безробіття в Україні через економічну кризу може сягнути 12%

Нагадаємо, що виплати тим, хто отримує мінімальну допомогу по безробіттю без урахування зарплати та страхового стажу, на період карантину підвищили з 650 грн до 1000 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!