В Україні безоплатне паркування стало доступне для всіх осіб з інвалідністю

1646 0
Кабмін ухвалив постанову, що гарантує пільги на безоплатне паркування і зберігання транспортних засобів для всіх осіб з інвалідністю.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

В середу, 31 січня, у зв’язку зі змінами у законодавстві та з метою посилення соціального захисту осіб з інвалідністю, уряд вніс зміни до постанови № 585, що гарантувала пільги тільки для людей з ураженням опорно-рухового апарату, членам їх сімей та їх офіційним представникам. Про це йдеться в повідомленні на Урядовому порталі.

Відтепер пільги на безоплатне паркування і зберігання транспортних засобів поширено на всіх осіб з інвалідністю. Крім того, терміни «інвалід» і «дитина-інвалід» в постанові замінено термінами «особа з інвалідністю», «водій з інвалідністю», «дитина з інвалідністю».

Читайте також: В Україні хочуть заборонити приймати в експлуатацію будинки бз пандусів

Нагадаємо, раніше термін в Україні замінили термін «інвалід» на «людина з інвалідністю». Відповідний закон Президент підписав 16 січня 2018 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!