Люк на вулиці Зеленій був аварійним. Чому сталася трагедія

7636 0
Люк перебуває на балансі ЛКП «Львівводоканал».
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Ремонтна бригада виїхала на місце аварійного люку на вулиці Зеленій у суботу, 20 березня, обгородила територію, але хтось із водіїв зніс цю огорожу. Наразі триває розслідування правоохоронців та внутрішнє розслідування серед комунальників. Про це сьогодні на брифінгу заявив міський голова Львова Андрій Садовий, коментуючи трагічну ситуацію, що сталася вчора ввечері, 21 березня.

Читайте також: Суд у Львові звільнив від покарання водія, через якого 9-річний хлопчик потрапив у кому

«Туди у суботу виїжджала ремонтна бригада, робила перші речі. Вони його огородили і сьогодні мали проводити наступні речі. Хто зніс це огородження – вивчає комісія», – сказав Андрій Садовий.

За інформацією очевидців, у суботу о 15.00 там сталася ДТП, туди виїжджала поліція. Уночі хлопець заїхав колесом у відкритий люк, тож Гарячу лінію міста повідомляли двічі про аварійну ситуацію. 

«Люк був на своєму місці. Поліція проведе розслідування і буде жорстоке покарання. Такий випадок буває раз на сто мільйонів. Це трагедія особисто для мене», – заявив міський голова.

Однак на питання, чому на Гарячій лінії міста не відреагували на відкритий люк посеред дороги, міський голова підтвердив, що комунальникам достатньо години-двох, щоб відреагувати на звернення. Проте він ухилився від питання, чому у місті не відреагували, і сказав, що всі обставини трагедії встановить слідча комісія.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

Також Андрій Садовий не відповів чітко на питання про те, чи проводять у Львові інвентаризацію люків після трагічного випадку, коли на Левандівці, на вулиці Широкій, дворічний хлопчик провалився у каналізаційний люк.

«Стосовно люків є чітка команда, пам'ятаючи трагедію у Залізничному районі. Це відповідальність першого керівника підприємства, на балансі якого перебуває люк», – додав він.

На питання журналіста Тvoemisto.tv, на чиєму балансі перебуває люк на Зеленій, міський голова уточнив, що на балансі ЛМКП «Львівводоканал».

За словами львів'янина Нестора Гука, який проїжджав цією ділянкою напередодні, у цьому місці одразу можна було встановити міцне обгородження.

«Люк був привідкритий від ранку і обмежувач лежав на узбіччі поламаний. Я їхав зранку бачив. І ввечері по дорозі додому побачив наслідки. Це халатність дорожньої служби. Але сьогодні вже гонорово стоїть новий нормальний обмежувач, якого добре видно і не здує вітер, бо стояло там чудо з планочок, обмотане стрічкою, яке зранку вже лежало на узбіччі поломане», – зазначив Нестор Гук.

Читайте також: Львівські лікарі вивели з коми 4-річного хлопчика, що ледь не втопився в басейні

Нагадаємо, що через незакріплений люк на вул. Зеленій у Львові загинув 11-річний хлопчик. Дорожньо-транспортна пригода трапилася вчора увечері, 21 березня, поблизу авторинку. Службовий автомобіль оперативно-координаційного центру ДСНС слідував до місця пожежі з увімкненими маячками та спеціальним звуковим сигналом. Через наїзд на аварійний люк, що на проїжджій частині, сталася трагедія. Кришка люка вилетіла з-під авто і поцілила в зустрічний автомобіль. Люк пробив лобове вікно в автомобілі Acura. Від удару на місці загинув 11-річний хлопчик, який сидів на передньому сидінні авто. 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею Порушення правил безпеки дорожнього руху. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. У пресслужбі поліції Львівської області також уточнили, що розслідування проводитиме Державне бюро розслідувань.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!