Люки та дощоприймачі більше не встановлюватимуть на тротуарах і велодоріжках

2902 0
Натомість вулиці із велодоріжками проектуватимуть зі спеціальними дощоприймачами, вмонтованими у бордюри.
Фото: tautasinfo.lv

Фото: tautasinfo.lv

Люки та дощоприймачі більше не вмонтовуватимуть у хідники при проектуванні тротуарів. Відповідні норми передбачені у нових Державних будівельних нормах, які набудуть чинності з 1 вересня, — пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Зокрема, у нових ДБН щодо вулиць і доріг прибирають люки і дощоприймачі на пішохідних тротуарах, натомість вулиці  із велодоріжками проектуватимуть зі спеціальними дощоприймачами, вмонтованими у бордюри.

«Безпека людей – це пріоритет №1. Це стосується і велосипедних смуг. Думаю, що кожен, хто хоч раз їздив на велосипеді, розуміє, що розташування перепон на шляху, наприклад, дощоприймачів прямо посеред дороги, можуть призвести до небезпечних ситуацій. Тому ми це також змінюємо», — пише Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні визначатимуть дозволену висоту будинків за кількістю населення

За словами Лева Парцхаладзе, нововведення пов’язані з убезпеченням тротуарів для людей, адже трапляються випадки, коли люди потрапляють у відкритий люк.

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!