Політична реклама

Люстратори не повинні стати новими олігархами, - експерт

1555 0
Відомий український юрист Валентина Теличенко 15 квітня у студії tvoemisto.tv розповіла, як провести люстрацію таким чином, щоб від від неї було більше користі, ніж шкоди.

За її словами, наразі у Верховній Раді зареєстровано 6-7 законопроектів про люстрацію.

Законопроект ВО «Свобода» передбачає багато повноважень люстраторам, але не передбачає механізмів контролювати їхню діяльність і прозорість роботи.

«Не пердбачено механізмів, щоби забезпечити, те, щоб ці люстратори не стали новими олігархами», - прокоментувала Валентина Теличенко.

Інші законопроекти, як зазначила юрист, передбачають менше повноважень люстраторам. «Законопроект зареєстрований від комітету Єгора Соболєва передбачає мінімум повноважень люстраторам, тобто вони виконуватимуть технічну роботу. Ми навіть пішли на те, щоб не давати права люстраторам вчиняти індивідуальну люстрацію», - повідомила Валентина Теличенко.

Так само в законопроекті Єгора Соболєва не передбачено скасування люстраційної заборони. За словами експерта, це означає, що всі, хто формально потрапляє під люстраційну заборону, будуть люструватися.

На запитання чи не виникне внаслідок процедури люстрації нестача кадрів, Валентина Теличенко, відповіла, що якщо хорошого фахівця позбавлять права працювати в державних органах, ця людина все одно знайде собі реалізацію.

Також юрист назвали три основні критерії люстрації.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!