МАГАТЕ зберігатиме постійну місію на Запорізькій АЕС, – Гроссі

751 0
П’ятеро представників МАГАТЕ залишились в Енергодарі та інспектуватимуть роботу станції ще впродовж кількох днів.
Фото: facebook.com/rostinfocom

Фото: facebook.com/rostinfocom

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що завершив свій перший візит на Запорізьку АЕС, додаючи, що МАГАТЕ зберігатиме там постійну присутність. Про це йдеться на його сторінці у Twitter.

«Я завершую свій перший візит на Запорізьку АЕС. МАГАТЕ тут, щоб залишитися, і зберігатиме постійну присутність на ЗАЕС», – каже Рафаель Гроссі.

Читайте також: На запорізьку АЕС прибула місія МАГАТЕ. Що відомо?

За словами гендиректор МАГАТЕ, попереду ще багато роботи.

Як повідомили в Енергоатомі, станом на 18:00 год., генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі залишив Запорізьку АЕС. Разом з ним зі станції поїхали більшість членів делегації.

Інспектори місії МАГАТЕ пересувались станцією та спілкувались зі співробітниками ЗАЕС у присутності російських військових та працівників «Росатому», повідомляє Суспільне.

«Вони водили Гроссі та інспекторів за своїм маршрутом, показували «мапи прильотів» та привели до них місцевих колаборантів із заявами від «небайдужих громадян» про необхідність припинення обстрілів. Це був цирк», – каже співробітник ЗАЕС.

За його словами, росіяни переконували представників місії, що на станції війська радіологічного, хімічного та біологічного захисту, а не бойові підрозділи російської армії, а ЗАЕС обстрілює ЗСУ.

Читайте також: США підтримали створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС

Після того, як голова місії Рафаель Гроссі та більшість членів делегації покинули станцію, 5 представників МАГАТЕ залишились в Енергодарі, вони житимуть у готелі та інспектуватимуть роботу станції впродовж кількох днів. Очікується, що вони перебуватимуть на Запорізькій АЕС до 3 вересня.

Нагадаємо, що 1 вересня місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС, яка наразі перебуває під контролем російських окупантів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!