Магазин на території заводу Кінескоп перебудують під офіси

2704 0
Оновлена будівля матиме шість поверхів.
Фото: google maps

Фото: google maps

Магазин «Екран», що розташований на території колишнього заводу «Кінескоп» перебудують під торгово-офісні приміщення. Відповідні містобудівні умови та обмеження погодили на засіданні виконавчого комітету сьогодні, 15 лютого.

Читайте також: Григорій Козловський планує відкрити медичний центр для породіль на Раппопорта

Будівля матиме шість поверхів. Наявний будинок мають розширити та надбудувати. Додамо, шо за цією ж адресою на території колишнього заводу будують житловий комплекс. Крім цього, згідно із затвердженим детальним планом території, на місці колишнього «Кінескопу» збудують низку офісних та житлових багатоповерхівок. За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ДПТ передбачає будівництво багаторівневого паркінгу неподалік новобудов.

Читайте також: У Львові дозволили будувати перший приватний пологовий будинок. Візуалізація

Реконструкції будинку виконуватиме Андрій Петрух. Згідно з даними системи Youcontrol, йому належить приватна клініка «Медіс» та компанія «Промо-мед», а також дачний кооператив «Медик-Університет»

Довідка

Попередником заводу «Кінескоп» у Львові у 1930-ті роки був польський завод «Полюкс», на якому збирали електролампи. У 1954 році тут збудували Львівський електровакуумний завод, який виготовляв кінескопи. Через економічну кризу 90-х років завод припинив роботу, 1999 року – його визнали банкротом, після чого на початку 2000-х почали продавати майно заводу.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!