Магазини «Барвінок» у Львові викуповує дніпровська мережа АТБ

10586 0
До кінця року АТБ завершить операцію з купівлі західноукраїнської мережі магазинів «Барвінок».
фото: Wikiwand

фото: Wikiwand

Магазини мережі купує дніпровський рітейлер АТБ, щоб швидко вийти на ринок Західної України. Про угоду виданню Ліга.net розповіли чотири джерела – директор великої продовольчої мережі, два директори продовольчих компаній та інвестбанкір. За словами інвестбанкіра, АТБ претендує на 17 з 27 магазинів мережі. «Йдеться про продаж не всього бізнесу, а лише приміщень, обладнання та товарних залишків», – зазначив він у коментарі виданню. Безпосередні ж учасники угоди наразі її не коментують.

Читайте також: Що впливає на вибір покупця? 5 секретів маркетингу

За останні вісім років мережа «Барвінок» змінювала власників двічі. У 2008-му львівська компанія «Інтермаркет» Романа Шлапака продала мережу із 17 магазинів польському інвестиційному фонду Abris Capital. Тоді ж Шлапак втратив контроль і над своїм торговим центром Leopolis, який за борги перейшов до підрядника будівництва – турецької компанії «Хазінедароглу», – пише видання Zakupy.lviv.uа. Торговий центр відкрили у жовтні цього року вже під іншою назвою – Victoria Gardens.

Наприкінці минулого року Abris Capital продав мережу «Барвінок» компанії «Євротек» Михайла Весельського. Крім «Барвінку», «Євротек» володіє ще чотирма мережами – «Фреш», «Арсен», «Квартал» та «Союз» і гуртівнею у Львові. Та у жовтні цього року частина магазинів мережі закрилась, а під час нетривалого розпродажу залишків продавці зазначали, що «Барвінок» продають АТБ.

Читайте також: Львів увійшов до трійки міст за попитом на оренду приміщень

Про наміри АТБ вийти на ринок Західної України стало відомо на початку цього року, але перший магазин АТБ у Львові відкрили наприкінці жовтня одночасно із ще двома – у Дрогобичі та Стрию. Загалом дніпровська мережа дискаунтерів налічує майже 800 магазинів по всій Україні, а її частка українського ринку продовольчого роздробу в 2015 році досягла 9,8%. За підсумками 2015 року компанія показала 46,7 млрд грн виручки.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!