На правах реклами

Magnus Trading – серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023

1115 0
Надходження від приватизації покривають дефіцит державного бюджету і спрямовуються переважно на потреби оборони.

За інформацією Комітету з питань бюджету, лише за півтори місяці 2023 року приватизація вже принесла до державного бюджету 645 млн грн. З них 464 млн грн надійшло за перші два тижні лютого, про це повідомила голова парламентського Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

Серед компаній-лідерів, які інвестували у найдорожчі об’єкти країни, – київська компанія Magnus Trading (ТОВ Магнус Трейдінг Україна).

Також серед найдорожчих об’єктів, за які вже надійшли кошти до державного бюджету, – Усть-Дунайський порт (201 млн грн), Сторонибабський спиртзавод (142 млн грн) та готель «Власта» (115 млн грн).

Нагадаємо, 23 січня 2023 року Magnus Trading за 115 млн грн придбала на аукціоні готель «Власта» у Львові, який належав Міністерству оборони України.

«У час воєнного стану державі вкрай важливо отримувати кошти від інвесторів, адже держбюджет обмежений і не вистачає фінансів для оборони держави, забезпечення військовослужбовців усім необхідним та вирішення першочергових завдань для держави в умовах війни», – наголосив директор Magnus Trading Артем Величко.

Він додав, що компанія інвестувала великі кошти у готель, адже бачить перспективу у веденні бізнесу в Україні. Це вагома підтримка держави, адже завдяки продажу готелю «Власта» в держбюджет надійде сумарно 139,38 млн грн: 115 млн грн за об’єкт приватизації, 23 млн грн податку на додану вартість і 1,38 млн грн відрахування до Пенсійного фонду.

Зараз, каже Артем Величко, Magnus Trading проводить аудит готелю «Власта», розробляється новий концепт та формується команду: «Але перше за все займемося фінансовими питаннями та погашенням усіх боргових зобов’язань готелю: йдеться про майже 8 млн грн кредитних боргів перед постачальниками та бюджетом».

Як зазначали у Фонді держмайна, залучені кошти з продажу готелю «Власта» підуть на Сили оборони: до прикладу, держава зможе придбати понад 300 пікапів для захисників України.

За словами Голови парламентського Комітету з питань бюджету Роксолани Підласи, після відновлення аукціонів малої приватизації у вересні 2022 до бюджету щомісяця надходило в середньому близько 470 млн грн. Усього у 2022 році на аукціонах малої приватизації держава заробила 1,7 млрд грн.

«Фонд держмайна сьогодні робить важливу роботу. По-перше, стимулює ділову активність, тому що об’єкти державної власності – це хороші майданчики для старту бізнесу. По-друге, надходження від приватизації покривають дефіцит державного бюджету і спрямовуються переважно на потреби оборони», – резюмує Роксолана Підласа.

Magnus Trading – київська компанія, яка має кілька бізнес-напрямів: інвестиції в нерухомість, імпорт продукції газового устаткування та експорт сільськогосподарської продукції.

Команда Magnus Trading має успішний досвід у девелопменті нерухомості та знає, як зробити проєкт дохідним і корисним для міста та місцевої громади. У компанії переконані, що інвестиції у нові та наявні об’єкти, реконцепт та редевелопмент проєктів – це важлива складова комплексної стратегії відбудови українських міст та додаткове джерело формування держбюджету.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!