Маємо бути готовими, що світло можуть вимикати і без попереджень, – Козицький

1262 0
Сьогодні в області застосовують планові відключення.
Максим Козицький / Фото: Твоє місто

Максим Козицький / Фото: Твоє місто

За рішенням «Укренерго», сьогодні, 19 листопада, у всіх регіонах України з 00:00 до 02:00 та з 8:00 до 24:00 будуть застосовувати планові відключення. 

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький

«Реальність така, що всім потрібно бути готовими до можливих відключень електроенергії, у тому числі без попередження і довготривалих. Через ракетні удари ситуація в енергосистемі дуже складна. Мусимо скласти і цей тест на стійкість», – написав він.

Козицький зазначив, що деякі магазини можуть вмикати зовнішнє освітлення та рекламу, оскільки використовують генератори чи інші альтернативні джерела живлення. 

Як пояснили у Львівобленерго, якщо на лінії електропередачі є об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, то відключень там не буде. Причина зрозуміла – не можна залишити без живлення критично важливі для життя області об‘єкти, відповідно – електроенергія буде і в частини споживачів, які підключені до цієї лінії.

Читайте також: Якщо вам вимкнули світло, а Петру ні, то жаба давить двічі, – Садовий

Головне за добу: 

Евакуація людей. Двома евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 57 людей. До Перемишля зі Львівщини чотирма потягами вирушили 520 осіб.

Перетин кордону. Через пункти пропуску у Львівській області з України за добу виїхали 18 тисяч 914 людей. На в’їзд оформили 16 тисяч 538 осіб, з них українців – 15 тисяч 686.

Диверсії. Поліція області опрацювала 1198 звернень щодо підозрілих осіб та об‘єктів. 

Нагадаємо, про те, як львів’яни переживуть цю зиму, як до неї готуватись і чи варто кудись виїжджати, чому в одних вимикають електроенергію постійно, а інші мають світло,  Tvoemisto.tv розпитало у міського голови Львова Андрія Садового.

Софія Шавранська

 

 

_______________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!